Kostnadsfritt MIK-webinarie om filmmusik den 1/6

Här kommer alla känslorna på en och samma gång – prisbelönta kompositörer om musikens betydelse i film och TV.

Välkommen till en förmiddag om musik och rörlig bild. Genom mötet med två internationellt erkända och prisbelönta kompositörer får du en unik möjlighet att lära dig mer om hur rörlig bild och musik samverkar för att skapa den multimediala upplevelse som film och TV är. Du får även praktiska och konkreta tips från Filmpedagogerna. Vi utlovar en förmiddag med stora känslor och inblick i kreativa processer.

Lisa Montan är kompositör med en guldbagge i bagaget, som hon vann för sin filmmusik till Flocken. Hon är väletablerad i den svenska filmbranschen och har även musik till många spelfilmer, dokumentärer och SVT-produktioner. Lisa kommer att prata om musiken och bildens samverkan i film, och hur musiken gör det möjligt att inkludera åskådarens egna erfarenheter och känslor.

Antoni Komasa-Lazarkiewicz, kompositör för internationella film och Tv-produktioner, berättar om sitt arbete med att skapa musik. Han kommer att ge praktiska exempel från aktuella filmer som Charlatan och Oscarsnominerade Quo Vadis, Aida, som även vann pris som bästa internationella film på årets Göteborg Film Festival. Antoni ska prata om skapandeprocessen från manus till färdig film. Antonis presentation kommer att ske på engelska.

Mikael Kowalski från Filmpedagogerna inleder med en kort sammanfattning om filmmusikens funktioner med praktiska och konkreta tips.

Du anmäler dig här.

Detta är en MIK-dag som vi arrangerar tillsammans med Mediapoolen och med stöd av Västra Götalandsregionen.