MIK-dag 2023 i Norrköping

Nu närmar sig den första fysiska MIK-dagen i Norrköping sedan pandemin bröt ut! Programmet, som ännu är under bearbetning, ser mycket lovande ut! Förutom att vi är en av programpunkterna, är Anette Novak (vd, Svenska Filminstitutet) keynote speaker. Hugo Ewald Hurinsky, journalist och författare, kommer prata om källkritik på nätet och det blir spel i undervisningen med Felix Gyllenstig Serrao. Spännande, tycker vi och ser fram emot den här dagen!

Julia och Linnea representerar Filmpedagogerna under denna dag. De kommer att prata om – och visa flera exempel på – vikten av ett kritiskt förhållningssätt till rörlig bild, samt göra en redigeringsövning live! Det betyder att de kommer filma en kort scen och redigera den på två olika sätt för att visa på redigeringens påverkan på budskapet i film.

Tid: 4 april 2023

Plats: Cnema, Norrköping

Målgrupp: MIK-dagen är för dig som arbetar på en skola eller ett skolbibliotek i Östergötland eller på ett Götabibliotek

Du hittar program och länk för anmälan här!

För den som inte känner till MIK-begreppet, står det för medie- och informationskunnighet. Vi har gjort en kort film (90 sekunder) som förklarar innebörden av begreppet. Klicka här för att se den!

Vill du lära dig mer om MIK? Läs mer och skicka en intresseanmälan här.