Det händer under globala MIK-veckan

I Västra Götaland finns det möjlighet att delta på flera aktiviteter under den Globala MIK-veckan. Här nedan följer ett axplock av händelser under veckan.

Återigen kraftsamlar många aktörer under MIK-veckan 43 som är ett initiativ från Unesco, och också något som Europakommissionen uppmärksammar. Årets Unesco-konferens sker i Jordanien under denna vecka och tematiken handlar om digitala uttryck och sociala medier.

Måndag 23/10 MIK och AI – en halvdag om AI och dess utmaningar. Kristina Alexandersson, från Internetstiftelsen, pratar om hur kulturella uttryck som sprids på internet. Carl Heath, från RISE, talar om det förändrade medielandskapet. Karin Grönvall, från Kungliga Biblioteket pratar om bibliotekens roll i ett förändrat samhälle. Läs mer och anmäl dig här.

Onsdag 25/10 För seniorer. Visning av kortfilmer och filmsamtal utifrån samtalsmetoden Tala film- tala liv på Hagabion. Kostnadsfritt – ingen anmälan krävs! Läs mer här.

Fredag 27/10 Fortbildning för verksamma filmpedagoger i Västra Götaland och Region Stockholm: Att leda filmsamtal med unga. Läs mer och anmäl dig här.

Vill du lära dig mer om MIK? Läs mer här.