Nytt år – nya utbildningar!

Du har kanske sett att vi numera har föreläsningar om AI både för seniorföreningar och skolpersonal? Dessutom ingår artificiell intelligens i alla våra föreläsningar om digital källkritik numera.

Vi har också en ny målgrupp: Seniorer 65+, i och med att vi fick beviljad projektansökan från Allmänna Arvsfonden. Under tre år träffar vi seniorer på Hisingen i Göteborg och håller aktiverande föreläsningar, samtal och workshops om film och media med syftet att minska det digitala utanförskapet. Projektet genomförs i samarbete med SKPF, SPF Seniorerna, Torslanda Filmstudio och Göteborgs stad.

Schema för respektive mötesplats hittar du här.

Som en avknoppning av seniorprojektet, som går under namnet “Medievetna seniorer”, håller vi även föreläsningar med liknande upplägg på Hagabion i Göteborg. Detta finansieras främst genom vårt utvecklingsstöd från Västra Götalandsregionen.

Ännu en målgrupp som är på ingång är hembygdsföreningar eftersom vi sedan ett par år tillbaka ingår i ett forskningsprojekt där hembygdsföreningar gör film tillsammans med skolklasser. Just det projektet går under namnet “Hållbar hembygd” och är ett samarbete mellan bland annat Göteborgs universitet, Mediapoolen AB, oss på Filmpedagogerna, Västra Götalandsregionen, GR Utbildning, Lindholmen Visual Arena, Landskapsobservatorium Västra Götaland och GPS 400.

Ett febrilt arbete pågår med att uppdatera hemsidan så att den har alla våra uppdaterade – och nya – föreläsningar. Är det någon föreläsning , workshop eller något särskilt tema som du skulle vilja ha, men som saknas? Hör av dig till oss på via kontaktformuläret eller vanlig mail.