Film som pedagogiskt verktyg

Målgrupp: Lärarfortbildning

Längd: 2 timmar

I fortbildningen Film som pedagogiskt verktyg går vi igenom filmspråkets grunder och hur dessa används för att fängsla tittare. Vi använder sekvenser ur aktuella kort-, lång- och reklamfilmer samt serier och jämför kameraarbete, ljudläggning, klippning, dramaturgi och karaktärer för att se hur berättarkomponenterna samspelar. Detta är grundläggande grammatiska kunskaper som krävs för att bli en kritisk och mediemedveten medborgare.

Film kan även användas för att utveckla skrivandet hos elever och för att träna på att tala och lyssna. Vi tittar på exempel på skrivövningar som tar sin utgångspunkt i film, samt går igenom samtalsmetoder för film och hur dessa till exempel kan användas som en del av värdegrundsarbetet.

Fördjupning:
Kan fås med fördjupning med inriktning diskriminering/vi och dom, genus eller källkritik.

Föreläsningen kan fås på plats hos er, hos oss på Hagabion i Göteborg eller på distans.

Anmäl intresse för denna föreläsning

Klicka här för att läsa om föreläsningens kopplingar till läroplanerna.

Fler utbildningar

AI

AI i skolan och undervisning

Målgrupp: Lärarfortbildning

En fortbildning som handlar om hur vi kan bemöta AI i skolan och hur skolan kan förbereda eleverna på en framtid där AI används mer än idag.

Filmmusik Filmworkshop
Film

Filmworkshop

Målgrupp: Lärarfortbildning

Under workshopen lär du dig att skapa och redigera film på enklast möjliga sätt. Du får också flera tips på hur du kan använda film och filmskapande i din undervisning.