Workshop: Gör egna fake news

Källkritik 2.0 (för lärare) Nyheter Workshop: Gör egna fake news

Målgrupp: Företag

Längd: 2 timmar

Träna samarbete, källkritik och kreativitet – och skratta tillsammans!

Öva på att granska rörlig bild och information i de medier ni använder, såsom stillbilder, nyhetsmedier och sociala medier. Vi undersöker vad som särskiljer fakta från tyckande samt hur bl.a. urval, klippning, kameravinklar och ljudläggning påverkar hur vi uppfattar en berättelse. Deltagarna delas in i mindre grupper och får skapa egna ”fejknyhetsreportage”. Resultatet? Ökad gemenskap, kreativitet, mycket energi och mer medvetna och kritiska granskare av rörlig bild!

Upplägg: Vi inleder dagen med en interaktiv föreläsning om källkritik och rörlig bild. Sedan delas deltagarna in mindre grupper som ska planera och filma sitt eget fake news-reportage. Dagen avslutas med filmvisning.

Teknik och förutsättningar: Vi tar med all nödvändig teknik och green screen. Det enda som behövs är projektor, duk och ljud.

Språk:
Workshopen kan fås på engelska om så önskas.

Källkritik 2.0 (för lärare) Nyheter Workshop: Gör egna fake news

Anmäl intresse för denna föreläsning

Klicka här för att läsa om föreläsningens kopplingar till läroplanerna.

Fler utbildningar

Skräckfilm

Workshop: Gör egen skräckfilm

Målgrupp: Företag

Många älskar skräckfilm, men varför fascineras vi av skräckfilm? Vi går igenom hur skräckfilmsgenren fungerar och deltagarna får göra egna skräckfilmer.

Reklam - målgrupper
Film

Workshop: Reklam

Målgrupp: Företag

Träna samarbete, retorik och kreativitet – och skratta tillsammans! Vilka metoder och vilka koncept används i reklam och film idag?
En aktiverande föreläsning med workshop som ständigt uppdateras.