Workshop: Gör egna fake news

Källkritik 2.0 (för lärare) Nyheter Workshop: Gör egna fake news

Målgrupp :Företag

Längd: 2 timmar

Träna samarbete, källkritik och kreativitet – och skratta tillsammans!

Öva på att granska rörlig bild och information i de medier ni använder. Vi undersöker vad som särskiljer fakta från tyckande samt hur bl.a. klippning, kameravinklar och ljudläggning påverkar hur vi uppfattar en berättelse. Deltagarna delas in i mindre grupper och får skapa egna ”fejknyhetsreportage”. Resultatet? Ökad gemenskap, kreativitet, mycket energi och mer medvetna och kritiska granskare av rörlig bild!

Upplägg: Vi inleder dagen med en interaktiv föreläsning om källkritik och rörlig bild. Sedan delas deltagarna in mindre grupper som ska planera och filma sitt eget fake news-reportage. Dagen avslutas med filmvisning.

Teknik och förutsättningar: Vi tar med all nödvändig teknik och green screen. Det enda som behövs är projektor, duk och ljud.

Språk:
Workshopen kan fås på engelska om så önskas.

Källkritik 2.0 (för lärare) Nyheter Workshop: Gör egna fake news

Anmäl intresse för denna föreläsning

Fler utbildningar

Skräckfilm

Workshop: Gör egen skräckfilm

Målgrupp: Företag

Många älskar skräckfilm, men varför fascineras vi av skräckfilm? Vi går igenom hur skräckfilmsgenren fungerar och deltagarna får göra egna skräckfilmer.

Reklam - målgrupper
Film

Workshop: Reklam

Målgrupp: Företag

Träna samarbete, retorik och kreativitet – och skratta tillsammans! Vilka metoder och vilka koncept används i reklam och film idag?
En aktiverande föreläsning med workshop som ständigt uppdateras.