Stor MIK-dag i Norrköping

Det är en ynnest att få dela scen med så kunniga, underhållande och duktiga talare inom MIK-spektrat. Att få den trygghet och kompetens som Linda Sävhammar och hennes kollegor på Biblioteksutveckling Östergötland och tekniker gjorde dagen extra rolig och minnesvärd. Såg du programmet?

Vi delade scen med Hugo Ewald Hurinsky, journalist på DN, som gav tips på hur vi kan granska källor på nätet; Anette Novak, vd för Svenska Filminstitutet, pratade om rörlig bild som framtidens språk; Pelle Wijkström, idrottslärare och lärarassistent på Hagaskolan i Vallentuna, berättade om en elevaktiv metod för att minska näthat; Linda Mannila som är forskare, föreläsare och författare, pratade om möjlighet och risker med artificiell intelligens; Maria Heimer och Monika Staub Halling gav konkreta tips på hur man kan arbeta med MIK med yngre åldrar; samt Felix Gyllenstig Serrao som berättade om spelkunnighet och spel som pedagogiskt verktyg.

Vår programpunkt handlade om filmens makt och vi pratade om genrens betydelse för hur vi uppfattar en berättelse, om filmen som ett ypperligt verktyg för värdegrundsarbete samt bjöd på en redigeringsövning för att visa hur redigeringen påverkar såväl budskap och handling som genre. Vill du boka en fortbildning om MIK eller Källkritik i digitala medier kopplat till film eller kanske en filmworkshop inom källkritik? Hör av dig till oss: info @ filmpedagogerna.se.